Puiu Calinescu INTERVIUL

Puiu Călinescu – INTERVIUL

Puiu Călinescu – INTERVIULPepiniera Calugareni – pepiniera de plante decorative si arbusti ornamentali, vinde direct din plantatia proprie o gama larga de plante pentru amenajarea gradinilor si a spatiilor verzi urbane. Telefon/WhatsApp 0766 327 586
Puiu Călinescu și Vasile Menzel. Superb!

Puiu Călinescu (născut Alexandru Călinescu; n. 21 iunie 1920, București, România – d. 16 mai 1997, București, România) a fost un actor de comedie român, celebru datorită grimaselor sale. Alexandru Călinescu s-a născut în București, în cartierul Grivița și a fost fiul Fotinei Călinescu din București și al actorului Jean Tomescu din Craiova. A fost crescut de mama lui, care lucra la o fabrică de țigarete. La vârsta de 6 ani, după moartea mamei (23 de ani), a fost luat și crescut de bunica din partea mamei. La școală a repetat un an de studiu. Conform unei remarci a actorului însuși în 1996 într-o emisiune TV a Eugeniei Vodă, în timpul adolescenței Călinescu s-a văzut nevoit să-și găsească un loc de muncă, fiind constrâns de unchiul său, în casa căruia locuia.
Puiu Călinescu și-a început cariera jucând în „revistele” de cinematograf ce prefațau cândva în sălile de cinema proiecția unui film. Din 1948 a intrat în trupa Teatrului de comedie „Constantin Tănase”, care l-a consacrat și în care a lucrat până la sfârșitul vieții. Și-a scris singur partiturile comice pentru spectacole, cu titluri precum „Un băiat de zahăr ars”, „Trăsnitul meu drag”, „Idolul femeilor” etc. Talentul său a fost comparat cu cel al actorului francez Louis de Funès.
A rămas celebru datorită rolului Trandafir din serialul Brigada Diverse (B.D.) unde a jucat alături de Dem Rădulescu, Jean Constantin, Toma Caragiu, Reka Nagy, Sebastian Papaiani, Ștefan Bănică.
#PuiuCalinescu

În 2018 am hotărât, așa, peste noapte, să am un canal YouTube. Erau milioane de canale. Poate că nu era nevoie și de al meu dar puteam încerca.
Îmi amintesc că i-am căutat un nume inedit canalului timp de aproape o săptămână, făcând liste peste liste. Până m-am oprit la acest nume care nu sună nemaipomenit dar este, sau cel puțin era, unic.
Aveam o mulțime de materiale personale filmate ce puteau fi postate. Nefiind toate la o calitate foarte bună, am decis că voi posta materialele personale foarte rar. Că nu va fi decât într-o foarte mica măsură un canal personal.
Cu toate acestea, el va vorbi indirect despre mine, despre pasiunile și preocupările mele.
Despre mine?
Am călătorit mult, am citit mult, am văzut și ascultat mult: film, teatru, muzică. Ați înțeles. Iubesc artele și pe slujitorii lor. Eu, personal, activez într-un domeniu artistic.
Așa că am început să postez materiale din aria mea de interes și, încet-încet, acest micuț canal s-a transformat într-un vehicul virtual care transportă dinspre mine către dumneavoastră diverse: teatru, muzică, umor, filme documentare, interviuri, evenimente importante, informații pur și simplu.
Astfel că, măcar bisăptămânal, rup din puținul timp liber spre a vă împărtăși lucruri frumoase. Sau macar interesante, sper.
Cu siguranță că nu toate postările vă plac, fie ele muzică, teatru, documentare științifice, interviuri. Nu-i nimic, eu nu mă întristez, este ceva cât se poate de normal. Pentru că public materiale atât pentru oameni tineri cât și pentru cei cu sufletul tânăr. Însă îmi doresc să știți că fiecare postare e creată cu multă dragoste.

Dacă aveți placere și timp, rog să lăsați un scurt comentariu care să vă detalieze gândurile, astfel încât să pot încărca conținut preferat de dumneavoastră.
Desigur, în afară de comentarii puteți să susțineți canalul prin aprecieri (like), subscripții (abonări), distribuiri.
Vă mulțumesc tuturor celor care mă urmăriți!

Pentru informații, colaborări sau altele mă puteți contacta la zamazing2010@gmail.comJTJMAG – distribuie in toata tara produse si materiale constructii, amenajari, casa gradina, mobilier, indicatoare si semnalizatoare trafic, produse vrac pentru constructii civile si constructii drumuri. Telefon/WhatsApp 0733 626 757