Mediafax
Mediafax

Mediafax

Mediafax este prima agenţie de presă independentă din România, care, din 1995, deţine poziţia de lider pe piaţa românească în furnizarea de fluxuri de ştiri şi informaţii în timp real.

Florin Cîţu a ţinut un discurs în faţa Consiliului Naţional al PNL şi le-a cerut liberalilor să nu se mai atace între ei. Să nu ne mai atacăm între noi, membrii PNL vor o Românie liberală, a spus Cîţu.
Meteorologii au emis o avertizare de tipul Cod galben de vânt puternic valabilă sâmbătă în nouă judeţe din sudul şi centrul ţării.
Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) anunţă că sâmbătă sistemul de emitere a rovinietelor funcţionează cu intemitenţe din cauza unor lucrări la sistemul informatic.
Cum USRPLUS a creat criza de Guvern pentru a-şi reabilita onoarea în faţa electoratului de pe Facebook, alcătuit din zeci de mii de Jupîn Dumitrache, am folosit în cîteva intervenţii publice formula a repera onoarea onoarea atribuind-o Miţei Baston din D-ale carnavalului. Voind să aflu replica precisă, am căutat de zor în folderul Caragiale piesa D-ale carnavalului. Nici vorbă de vorbă a Miţei Baston. Mi-am dat seama că replica, rămasă celebră doar în cultura din suburbii, niciodată citată de la sursă, e din altă bucată a lui Caragiale. Şi am găsit-o în Justiţie, schiţă publicată de Caragiale în Moftul român din 21 februarie 1893, plasată într-unul din volumele sale.

Din iulie 2007, prin relansarea site-ului www.mediafax.ro, agenţia şi-a extins publicul ţintă, adresându-se şi consumatorului final, nu doar sectorului business.

Echipa editorială Mediafax reflectă echidistant actualitatea internă şi internaţională, livrând zilnic peste 600 de ştiri din domeniile politic, economic, social, cultural şi sportiv, fluxuri de fotografie de presă, precum şi înregistrări audio cu declaraţii şi interviuri în exclusivitate.

Toate aceste informaţii sunt accesate online, onscreen şi pe telefonul mobil de către consumatorii de informaţie.

Acumulând experienţă şi jurnalişti profesionişti, care îşi pot exprima puncte de vedere pertinente, Mediafax publică, pe lângă ştiri, şi alte tipuri de materiale jurnalistice, precum: comentariu (materialul în care autorul îşi exprimă punctul de vedere asupra unui eveniment sau subiect), focus (reportaje, documentare şi materiale de tip feature), interviu, cronologie, biografie. Aceste materiale sunt marcate corespunzător, cu o etichetă postată înaintea titlului.

În plus, Mediafax este agregator de informaţie din presa scrisă şi audio-vizuală din întreaga ţară, fiind primul furnizor român de servicii profesionale de monitorizare a presei, fotografie de stock de la furnizori externi şi conţinut video pentru telefonul mobil.

În afară de informaţie în timp real, Mediafax oferă acces la o arhivă de peste un milion de materiale jurnalistice şi peste 140.000 de fotografii de eveniment, din 1994 până în prezent, actualizată zilnic.

Poziţia de lider pe piaţa românească de informaţie este consolidată zi de zi nu numai prin puterea de acoperire a evenimentelor actualităţii, ci şi prin calitatea informaţiei pe care o oferă clienţilor şi cititorilor cei peste 200 de jurnalişti profesionişti din echipa noastră.

Astfel, la începutul anului 2007, Mediafax a primit certificatul de conformitate cu standardul ISO 9001:2000 pentru sistemul său de management al calităţii în furnizarea de servicii de informaţii pentru mass-media şi companii.

În 2008, Mediafax a devenit prima agenţie de presă din România care şi-a exportat modelul de business. Pe piaţa din Cehia, Mediafax, o companie media lansată în iunie 2008, funcţionează ca singura agenţie de presă privată care transmite în timp real informaţii din toate domeniile. Serviciile de ştiri şi imagini sunt disponibile prin intermediul site-urilor www.mediafaxbiz.cz, respectiv www.mediafaxfoto.cz.

De-a lungul timpului, Mediafax a căpătat statutul de pionier pe piaţa media românească, stabilind standarde de profesionalism în jurnalism şi lansând în premieră produse şi servicii multimedia, care oferă beneficiarilor conexiunea în timp real cu informaţia specializată de care au nevoie, precum şi o viziune de ansamblu asupra evenimentelor zilei.