EduPedu
EduPedu

EduPedu

Edupedu.ro – Știri la zi despre educație

Statistici web: edupedu.ro

 

Ultimele stiri EduPedu

Ultimele comentarii EduPedu

In reply to <a href="https://www.edupedu.ro/jumatate-dintre-elevii-din-romania-au-primit-note-peste-8-50-in-scoala-online-spune-ministrul-educatiei-ne-creeaza-o-imagine-falsa-atrag-atentia-asupra-acestui-pericol/#comment-90454">Adevarul:</a>. Elev fiind, v-a jignit vreun coleg? Dacă da, a fost un abuz. A fost atroce? Cam tare cuvântul " atrocități", folosiți-l cu prudență.
In reply to <a href="https://www.edupedu.ro/jumatate-dintre-elevii-din-romania-au-primit-note-peste-8-50-in-scoala-online-spune-ministrul-educatiei-ne-creeaza-o-imagine-falsa-atrag-atentia-asupra-acestui-pericol/#comment-90454">Adevarul:</a>. @adevarul (cool nick) Ai vrut sa zici procent. Neimportant. Dar de unde l-ai scos? Cat despre atrocitati, da, sigur, cum ziceam mai sus, Torquemada era mic copil pe lînga profesorii de azi.
In reply to <a href="https://www.edupedu.ro/sorin-cimpeanu-vaccinarea-obligatorie-a-profesorilor-nu-a-fost-niciodata-sustinuta-de-mine-si-nu-e-sustinuta-nici-acum/#comment-90358">Adio câmpeanu, cu c mic!</a>. Iti impartasesc ideile. Sunt pro-vaccin, dar...o mica nelamurire: de ce doar profesorii si medicii? Oare nu are toata populatia aceleasi obligatii? Ca vad ca drepturi se dau cu ghiotura.
Foarte corect. La nivel micro avem ce spuneti pornind de la un tipar macro. O democratie prost inteleasa in general in tara, care a dat frau liber imoralitatii si ilegalitatii, fara insa a operi parghii de pedepsire. Nimeni nu va intelege si sustine mai bine decat profesorul, care, pe langa prostia de zi cu zi pe care o vede, se lupta si cu absenta oricaror parghii de sanctionare a comportamentelor gresite ale elevilor. Tocmai, din dorinta la nivel de sus, de a nu se "deranja" prea mult elevul. Si iata ca de la statul pe coji de nuci si rigla la palma, s-a trecut, fara niciun element de tranzitie, direct la ceea ce avem azi. Si ce avem azi nu e tocmai bun, desi pare democratic. Romania si locuitorii ei, mici sau mari, nu au inteles nici la peste30 de ani de la Revolutie ca odata ce ai drepturi, ai si obligatii.
In reply to <a href="https://www.edupedu.ro/cadrele-didactice-cer-guvernului-sa-aplice-imediat-si-integral-legea-salarizarii-si-sa-pozitioneze-profesorii-mult-mai-sus-decat-in-prezent-in-grila-de-salarizare-hancescu-federatia-sindicatelor-l/#comment-89990">Sa fim realisti</a>. Nu generalizați, nu tot personalul didactic este așa. Pe de altă parte, cei din educație au lucrat online pe aparatele lor, curentul electric și l-au plătit tot ei. Celor din privat care au lucrat de acasă au primit calculatoare, li s-a decontat energia electrică, tot. Și în final vă spun că nu este vina corpului profesoral din România că s-a decis învățământul online.
In reply to <a href="https://www.edupedu.ro/jumatate-dintre-elevii-din-romania-au-primit-note-peste-8-50-in-scoala-online-spune-ministrul-educatiei-ne-creeaza-o-imagine-falsa-atrag-atentia-asupra-acestui-pericol/#comment-90310">Oana</a>. 85%dintre elevi au fost cel puțin o data abuzați în mediul școlar. 85%, deci un număr enorm de mare și foarte îngrijorător. Cine răspunde de asemenea atrocități? Nimeni. E normal asa ceva?Cu siguranță că NU.
Atat timp cat nu platesti profesorii si nu asiguri baza materiala pentru activitatile din educatie, cat vei arunca cu noroi si pietre permanent in oamenii din sistem, vei obliga profesorii sa faca gratis ( nu voluntar) munca altora, adica un sistem abandonat economic si legislativ vei avea abandon scolar si analfabeti functionali.
Super-Matzu la fiecare noua turuiala dovedeste ca e din ce in ce mai rupt de realitate. Vocabular sarac, rupt de realitate, mitoman, incapabil sa faca ceva din proprie initiativa ( intai altii din UE si apoi vom mai vedea ce facem), nu fi alizeaza vorba, faptele, razbunator, agresiv, mereu altii sunt de vina, el niciodata. Puneti-i singuri diagnosticul.Catastrofeanu ii tzine trena ( pelerina).
Intrau mai mult de 15 % la facultate până în 1989, dar probabil s- a uitat .Acum intra și mai mulți dar ies mult mai slab pregătiți.Vina este atât a sistemului de învățământ cât și a elevilor /studenților.Calutatea învățământului gimnazial a scăzut și datorită presiunii pentru note mari. Oana nu se elimina ideea" geniala" de a conta media la evaluarea națională , acesta presiune a părinților nu va despăre. Și reintroducerea notelor in clasele 1 - 4 este necesara .
In reply to <a href="https://www.edupedu.ro/jumatate-dintre-elevii-din-romania-au-primit-note-peste-8-50-in-scoala-online-spune-ministrul-educatiei-ne-creeaza-o-imagine-falsa-atrag-atentia-asupra-acestui-pericol/#comment-90355">#Eu2</a>. @eu enșpe "A jicni, jicnire, jicnitor..." Aceste cuvinte "ne doare". Desigur ca pentru voi, majoritatea, nu e important. Ca doar nu va impiedicati voi, sfertodoctii si netitratii, de amanunte din astea. Si ale voastre odrasle/loaze/progenituri abuzate inimaginabil in camerele de tortura numite clase (săriti, blasfemie!!), cu cine sa semene?
In reply to <a href="https://www.edupedu.ro/sorin-cimpeanu-vaccinarea-obligatorie-a-profesorilor-nu-a-fost-niciodata-sustinuta-de-mine-si-nu-e-sustinuta-nici-acum/#comment-90298">Nagy Viktor</a>. Nagy, cum se spune în maghiară la "râmă"? Dar la "oaie"?
Sunt generate indirect pentru ca cei infectati au raspindit in scoli iar peste 2 saptamani situatia va fi si mai grava. Trebuie sa lasati un tampon 2 de saptamani in care sa fie online pentru a nu duce virusul in scoala, multi au venit din vancate/concerte/etc direct la scoala.
In reply to <a href="https://www.edupedu.ro/structura-anului-scolar-2021-2022-cursurile-incep-luni-13-septembrie-cand-se-dau-teze-cand-sunt-vacantele-programate-si-cand-incep-evaluarea-nationala-si-bacalaureatul-2022/#comment-89770">Nina</a>. din nici o saptamana nu fac parte zilele alea... doar sunt de scoala. 13-17 dec e saptamana 14, 10-14 ianuarie e saptamana 15. (pentru mine care am putin OCD asa... ma scoate din toate mintile ca zilele alea nu fac parte din nici o saptamana)
Cât mai este lăsat acest Câmpeanu să ne îmbolnăvească copiii, profesorii (care sunt părinții, frații, bunicii noștri)? "Performanta" realizata în 4 zile depășește așteptările. În ritmul acesta, când vom ajunge la 6/1000 (o găselniță lipsita de logică și bun simț ) inchidem țara!! O țară bolnavă.
Sa dea Dumnezeu sa îți rupă Câțu gatul și ție, ca la epilatoarea de la sănătate! Ești un pericol pentru normalitate. Cu sceptici ca tine, nu scăpăm niciodată de Covid. Cum sa zici sa nu fie obligatorie vaccinarea? Și cum scăpăm de virus, deșteptule anti orice e nou, de la tehnologie, la stil de educație adaptat vremurilor noastre și acum, și antivaccin? Personalul medical cât și profesorii trebuie sa apere copiii și populația, deci clar, sa se vaccineze. Nevaccinat ar trebui sa stai la tine acasă, nu sa pui în pericol pe ceilalți.Daca reziști cu stilul acesta de viata, acasă, succes, dacă nu, atunci te vaccinezi.
In reply to <a href="https://www.edupedu.ro/sorin-cimpeanu-vaccinarea-obligatorie-a-profesorilor-nu-a-fost-niciodata-sustinuta-de-mine-si-nu-e-sustinuta-nici-acum/#comment-90276">Ion</a>. Poate asta se și vrea... De ce să facă teste, când pot închide școlile, să inducă nemulțumirea și frica în populație?
In reply to <a href="https://www.edupedu.ro/jumatate-dintre-elevii-din-romania-au-primit-note-peste-8-50-in-scoala-online-spune-ministrul-educatiei-ne-creeaza-o-imagine-falsa-atrag-atentia-asupra-acestui-pericol/#comment-90303">Cred_Intr-unul</a>. Cu greșeli gramaticale sau fara, omul are dreptate. Asa va învață partidul sa încercați sa discreditati după gramatica și aspect? Nu tine cu toți. Aici nu e analiza literara de text. Pur și simplu unii oameni își exprima părerile sau pățaniile lor sau ale altora.Ca e tara libera. Sau nu mai e? Gramatical sau nu, exprimate,de către oameni docti sau mai puțin titrați, cazurile chiar exista : multiple cazuri de abuzuri asupra copiilor în scoli.Sunt profesori care bat copiii, ii jicnesc,ii maltratează deci.
Nu vor online sa nu se vadă ce fac cu copiii. Clar. De ani de zile sunt camere în scoli, in fiecare clasa, și totuși nimeni nu vrea sa accepțe ca părinții sa poată vedea ce se întâmplă cu proprii copii. De ce? Ca sigur ceva abuzuri se întâmplă. Este foarte curios cât de sceptica e lumea in privința vaccinului, ca nu știu ei ce e în vaccin. Insă să isi lase copiii undeva unde nimeni nu răspunde de ei, unde nimeni nu vrea ca părinții copiilor sa vada ce se întâmplă acolo, în acest caz, nu mai sunteți sceptici deloc.
In reply to <a href="https://www.edupedu.ro/jumatate-dintre-elevii-din-romania-au-primit-note-peste-8-50-in-scoala-online-spune-ministrul-educatiei-ne-creeaza-o-imagine-falsa-atrag-atentia-asupra-acestui-pericol/#comment-90247">B</a>. E adevărat ce zice Eu. Am văzut cazul pe Facebook! Indiferent în ce mod a spus el, mai voalat sau mai direct, adevărul e ca foarte multe cazuri de abuz psihic și fizic, sunt în scoli. Întreabă parintii și vei vedea ca nu e unul sa nu fi avut copilul afectat de măcar un abuz în timpul scolii.Asta e adevărul. Asta se ascunde în scoli și nu vor sa vadă Parintii. Și într-adevăr în online, copiii nu mai pot fi abuzați, și nici profii nu mai pot trage mâță de coada, chiar trebuie sa predea în mod civilizat, ca de urla ca disperații, se vede. Transparenta e zero în educație. Păcat, ptr ca exact ce avem noi mai drag sucera:copiii.
In reply to <a href="https://www.edupedu.ro/sorin-cimpeanu-vaccinarea-obligatorie-a-profesorilor-nu-a-fost-niciodata-sustinuta-de-mine-si-nu-e-sustinuta-nici-acum/#comment-90298">Nagy Viktor</a>. Si care dracu mai este marele avantaj trambitat daca eu m-am vaccinat? Daca m-am vaccinat nu mai intru online si punct. Si oricum nu mai intra nici naiba pe banii lui. S-au desteptat profesorii. Vine iarna, cheltuieli masive si profesorul mai are si el viata, familie si copii. Daca si de data asta acceptam sa inghitim tot fara greva si sa intram in online de-a valma vaccinati cu nevaccinati, simt o greva in sistem. Ca ni s-a cam acrit.
Erau mai multe dacă aduceau teste rapide în școli. Dar ei nici măcar metodologia de testare nu au publicat-o. Adică test rapid urmat și în ce caz de test PCR. Total nepregătiți pentru începerea școlii.
Jocurile video ar trebui interzise categoric minorilor. Dupa 18 ani cine vrea sa își faca praf viata, treaba lor. Dar la minori cu siguranță ar trebui interzise. Sant la fel de daunatoare ca drogurile, țigările si alcoolul.
Mincinosul ! Pevremea odiosului nici nu prindeai MTV EVENTUAL bulgarii sau te uitai la unguri ....
In reply to <a href="https://www.edupedu.ro/premierul-florin-citu-nu-am-luat-4-la-treapta-a-doua-nu-am-dat-niciodata-la-ase/#comment-90243">Horia</a>. Pe vremea lui Ceau-Ceasca- sau, impuscatul cum se mai aminteste, cateodata in talk-sowuri nici nu auzeai de MTV. Catu-matu asta de doi bani minte de ingheata apele!!!
In reply to <a href="https://www.edupedu.ro/jumatate-dintre-elevii-din-romania-au-primit-note-peste-8-50-in-scoala-online-spune-ministrul-educatiei-ne-creeaza-o-imagine-falsa-atrag-atentia-asupra-acestui-pericol/#comment-90222">Eu</a>. Ia si o gura de gramatica! Oricum nu poate sa-ti faca rau.
In reply to <a href="https://www.edupedu.ro/jumatate-dintre-elevii-din-romania-au-primit-note-peste-8-50-in-scoala-online-spune-ministrul-educatiei-ne-creeaza-o-imagine-falsa-atrag-atentia-asupra-acestui-pericol/#comment-90222">Eu</a>. Eu, "copii si metri". Pentru stiinta ta, asa, pe viitor. Nu te uiti la tine cat esti de analfabet? Daca te urechea si maltrata vreun profesor mai aveai sanse si nu ajungeai in asa hal. Nu maltrateaza nimeni, ho! Si iti vorbesc fix cu ho pentru ca esti mai salbatic decat orice animal pe care-l am in curte. Macar alea se cheama domestice. Sa stii ca Socola, Sapoca si alte centre pentru "speciali" si-au redeschis portile. Fa-le o vizita!
Nici nu ne mirăm, de afirmația sinistrului și minuscului ministru Câmpeanu. Bate câmpii de fiecare dată. (Vorbește mult și face puțin și prost.) Și să vezi școli închise peste puțin timp (trecute în online). Dacă faci parte din sistem (sistemul de învățământ), te supui regulilor sau poți ieși.
Halal decizie de a invata in limba ENGLEZA in Ronania. Cei care vor sa invete altceva , sigur aleg sa studieze in strainatate, unde, CULMEA nu este lb romana ca limba de predare. Oribila decizie a stimatilor profesori universitari. Sa se documenteze inainte de a gafa. Nicio universitate internationala NICIODATA nu va preda in alta limba. Astia sunt slugisi carpe.
In reply to <a href="https://www.edupedu.ro/zeci-de-cazuri-de-infectare-in-primele-doua-zile-de-scoala-in-mai-multe-judete-din-tara-clasele-in-care-sunt-cei-depistati-pozitiv-trec-in-online/#comment-90092">Mihai</a>. @Mihai aveți perfecta dreptate!
In reply to <a href="https://www.edupedu.ro/profesorii-nevaccinati-nu-vor-preda-fizic-cand-localitatea-depaseste-pragul-de-6-la-mie-sorin-cimpeanu-nu-vor-fi-concediati-sa-se-odihneasca-putin/#comment-86397">Florin</a>. Aveți perfectă dreptate!
In reply to <a href="https://www.edupedu.ro/premierul-florin-citu-nu-am-luat-4-la-treapta-a-doua-nu-am-dat-niciodata-la-ase/#comment-90243">Horia</a>. Se uita pe Maghiar TV.
Un ministru de nota 5. Este nehotărât și foarte ușor influențabil. Pornește de la niste idei fixe precum calitatea profesorilor și notarea subiectivă. Nu s-a preocupat de respectarea legii privind salarizarea profesorilor sau atingerea a 6% din PIB. Are și unele calități și de aceea îi ofer nota de trecere. Este cam de valoarea lui Popa, Funeriu sau Andronescu, mult peste Pop sau Anisie și destul de mult sub valoarea lui Marga.
Ce se intelege prin "se înființează, ... o structură administrativă distinctă (serviciu/birou) care are atribuții privind digitizarea și verificarea tuturor tezelor de doctorat, precum și formarea de formatori în etică și integritate."? Adica in 3 luni se vor forma niste oameni care sa poata analiza orice teza, din orice domeniu si sa spuna daca este plagiata sau nu? Daca e asa, atunci e adevarat ca dacii au construit piramidele! :)) Si, btw, cum isi va da seama comisia daca o idee a fost preluata dintr-un articol scris in alta limba? Sau se vor verifica doar daca 5 cuvinte consecutive sunt incadrate de ghilimele sau nu?
Cate teste gratis s au făcut săptămâna aceasta in scoli? Aproape deloc, așteptam sa vina incidența 6 ca sa ii trimitem acasa pentru 14 zile.
Acest fin analist, Campeanu, ar trebui sa stie ca de la el se asteapta solutii. Problemele sunt vechi si le stie toata lumea. Probabil el abia acum le descopera. >>Atât timp cât nu dăm note elevilor din învățământului primar ca să nu-i demotivăm Inca una de la Campeanu. Poate pune mana pe un manual de logica pentru cls. a 9-a, logica, argumentare si comunicare.
Bună ziua nu cred ca este bine pentru copil de lasă a 5-a la 11 ani ca gheozdanul sa cântărească 5,5 kg. Oare aceste kg zilnice nu afectează coloana?
Da, are dreptate d.l Câmpeanu. Dar care sunt factorii care au dus la această stare? Cine este/sunt vinovatul/vinovații? Victimele sunt copiii, fără niciun dubiu. Trebuie acționat URGENT și fără nicio intervenție politică. Viitorul nostru depinde de copiii de azi. Viitorul țării de asemenea.
Pentru ca am avut si vom mai avea presedinti si ministrii de interne care danseaza la nuntile acestor oameni. Pentru ca la stirile sportive vedem doar subcultura, nimic cu adevarat sportiv Pentru ca programele TV sunt cele care sunt (cica avem CNA care urmareste doar injuraturile, nu si calitatea programului)
In reply to <a href="https://www.edupedu.ro/jumatate-dintre-elevii-din-romania-au-primit-note-peste-8-50-in-scoala-online-spune-ministrul-educatiei-ne-creeaza-o-imagine-falsa-atrag-atentia-asupra-acestui-pericol/#comment-90222">Eu</a>. @tu Ia-ti frate tratamentul ca faci urat rau!
In reply to <a href="https://www.edupedu.ro/testarea-obligatorie-a-salariatilor-din-invatamant-pe-banii-lor-este-ilegala-spun-sindicatele-din-invatamant-care-avertizeaza-vom-da-statul-in-judecata-daca-guvernantii-ne-obliga-sa-platim-pentru/#comment-90208">Dorin Miclaus</a>. ce sa mai zica atunci parintii? parintii platesc o groaza de taxe, calitatea scolii este f slaba, conditiile din scoli sunt mizere, etc ...
In reply to <a href="https://www.edupedu.ro/pe-27-septembrie-rata-de-incidenta-va-trece-de-6-la-mie-in-cluj-napoca-si-va-fi-de-8-la-mie-pe-1-octombrie-previziunea-cercetatorilor-universitatii-babes-bolyai-cu-privire-la-incidenta-cazurilor-cu/#comment-89160">Vai de noi</a>. Eu cred că părinții ar trebui să ceară desființarea scolii.In țările civilizate școală s-a desfășurat online pentru perioade scurte , acele țări depunând eforturi uriașe pentru că școala să se desfășoare fizic.Cercetatori din toată lumea au arătat ineficiența scolii online.Da-o încolo de școală ,pentru a culege sparanghel sau a îngriji bătrîni ,se poate și fără.Parintii clujeni nu au avut nimic de spus că d s-a organizat Untold ,cu toate că era foarte previzibil ce se va întâmpla.Cercetatorii ,ce drăguți ,cum au apărut ei cu studiul abia după festivaluri dar imediat ce a început școala.
In reply to <a href="https://www.edupedu.ro/testare-initiala-standardizata-la-10-discipline-pentru-toti-elevii-din-judetul-iasi-sefa-isj-luciana-antoci-la-educatie-fizica-si-sport-vor-fi-teste-si-masuratori-somatice/#comment-89516">perplex</a>. Acesta minunata propunere de a testa elevii obligatoriu la 10 materii la inceput de an scolar, dupa o vacanta de cateva luni si fara o recapitulare in clasa a materiei probabil vine de la un om care nu a predat nici macar o ora la catedra. Mai bine sa va testeze pe voi, cei care veniti cu astfel de idei, macar la materia pentru care sunteti titulari, nu zic de 10 materii si atunci sa vedem statistici referitor la situatia invatamantului romanesc. Va bateti joc de copiii acestia care sunt supusi in fiecare an a tot felul de schimbari care mai de care mai ingenioase. Dar uite asa trece semestrul testand zilnic copiii la "n" materii si fara se mai faca ore la clasa. Apoi vin tezele care aveti pretentii sa stie materia curenta, care de fapt, nu a fost timp sa se predea la clasa si astfel sunteti acoperiti de hartii, aveti note, incheiati medii si pentru voi vine iar vacanta ca de, ati muncit. Astfel a trecut anul si ati inebunit atat cadrele didactice cu tot felul de statistici, cat si elevii. Dar la a face ceva concret sa imbunatateasca sistemul de invatamant se mai gandeste cineva ? Felicitari !
In reply to <a href="https://www.edupedu.ro/testarea-obligatorie-a-salariatilor-din-invatamant-pe-banii-lor-este-ilegala-spun-sindicatele-din-invatamant-care-avertizeaza-vom-da-statul-in-judecata-daca-guvernantii-ne-obliga-sa-platim-pentru/#comment-90146">Eduard</a>. Sau sa nu mai vina deloc, sa stea în online. Ce părere aveți?
Aaa, și i ciuda ca notele mari nu au mai fost cumpărate pe bani grei de la profesori?!? Asta e? Mars ba, ca iar începem petițiile cu demiterea ta! De data asta pe bune. Și poate facem și una antivaccinare, asa ca răsturnare de situație pe ultima suta de metrii! Vezi ca nevaccinati sunt 69 %. Comunistule :tu trebuie sa susții progresul și școala inclusiv în format online, nu sa ne boicotezi! Vezi ca acu 2 zile iar a urlat un prof la copiii. Azi o profa de educație fizica a urecheat un copil. Nesimțiților, de aia nu vreți online, sau accesul părinților la camerele scolilor montate, care stau degeaba, sa nu se vadă cum maltratați copiii.
>> Ceea ce ne spuneți este terifiant, domnule ministru. Ce o fi asa terifiant? Prost sa fii sa nu furi cand nimeni nu te poate prinde. S-a copiat, s-a colaborat pe Whatsapp, s-a suflat etc. Copiii s-au adaptat. Profii au fost mai indulgenti sau neajutorati. Dar au fost si cazuri in care profii s-au adaptat si au dat lucrari cu cartile deschise sau au permis lucrul in grup. Terifiant este ca profii nu au primit un ajutor sa se adapteze la noile conditii. >>platforme dedicate și securizate pentru evaluarea online Mai continua mult cu aberatiile astea?
In reply to <a href="https://www.edupedu.ro/zeci-de-cazuri-de-infectare-in-primele-doua-zile-de-scoala-in-mai-multe-judete-din-tara-clasele-in-care-sunt-cei-depistati-pozitiv-trec-in-online/#comment-90088">Parinte</a>. Așa este. Dar marea majoritate gândește altfel, din păcate.
Daca au pretentia ca noi sa platim testele, ok dar numai din impozitul pe care il platim acestui stat grotesc care nu ne da nimic. Opriti plata impozitelor de sanatate la stat daca tot nu ne ofera decat suturi.
In reply to <a href="https://www.edupedu.ro/profesorii-si-medicii-ar-urma-sa-fie-obligati-sa-se-vaccineze-sau-sa-se-testeze-periodic-florin-citu-da-mergem-in-aceasta-directie-clar-vom-cere-testare-care-se-va-face-pe-banii-lor/#comment-90082">ActivEDU</a>. Perfect adevărat! Nu numai, dar și libertatea de a gândi cu propria minte. Un Stat jalnic! Un PNL care își încalcă propriile fundamente. Halal! Câța Câța!
In reply to <a href="https://www.edupedu.ro/zeci-de-cazuri-de-infectare-in-primele-doua-zile-de-scoala-in-mai-multe-judete-din-tara-clasele-in-care-sunt-cei-depistati-pozitiv-trec-in-online/#comment-90088">Parinte</a>. Sunt înghesuiți in clase pentru ca nimănui nu ii pasă de ei.Nepasarea și hoția nu sunt planificate.Ei au alte preocupari:cum sa sifoneze banul public și în același timp cum sa pună la munca sclavii.
In reply to <a href="https://www.edupedu.ro/testarea-obligatorie-a-salariatilor-din-invatamant-pe-banii-lor-este-ilegala-spun-sindicatele-din-invatamant-care-avertizeaza-vom-da-statul-in-judecata-daca-guvernantii-ne-obliga-sa-platim-pentru/#comment-90170">Mircea</a>. "Mircea, fă-te că lucrezi!" Sau mai bine mergi și te culcă!
In reply to <a href="https://www.edupedu.ro/testarea-obligatorie-a-salariatilor-din-invatamant-pe-banii-lor-este-ilegala-spun-sindicatele-din-invatamant-care-avertizeaza-vom-da-statul-in-judecata-daca-guvernantii-ne-obliga-sa-platim-pentru/#comment-90161">Mihai</a>. Cine se vaccineaza lucreaza ,cine nu sta acasa!
In reply to <a href="https://www.edupedu.ro/testarea-obligatorie-a-salariatilor-din-invatamant-pe-banii-lor-este-ilegala-spun-sindicatele-din-invatamant-care-avertizeaza-vom-da-statul-in-judecata-daca-guvernantii-ne-obliga-sa-platim-pentru/#comment-90151">Pau</a>. Universitatile in proportie de 90% au facut din martie 2020 numai ore on line. Si au facut economii de milioane de euro. Iar acum fac profit din teste( la vrac testele antigen sunt 15 lei/buc) Mai ușor cu pianul pe scări.
In reply to <a href="https://www.edupedu.ro/testarea-obligatorie-a-salariatilor-din-invatamant-pe-banii-lor-este-ilegala-spun-sindicatele-din-invatamant-care-avertizeaza-vom-da-statul-in-judecata-daca-guvernantii-ne-obliga-sa-platim-pentru/#comment-90145">Eduard</a>. Italia a dat lege votată de 2/3 din Parlament. În SUA doar 10 % state din impun asta si doar în anumite departamente. 2. Confundați planurile Angajatorul se supune legislației În Vigoare nu ce visează unii noaptea prin OUG sau OM care nu pot modifica legi organice. Plecând de la ideea ilogică pe care o susțineți de mâine angajatorul/ un guvern ,,căCâțu,, poate cere test săptămânal de TBC, hepatită, HIV, gripa porcina, aviară, West Nile, etc. unui anumit sector din societate că așa a zis consilier ul onorific Neluțu. Urgența e dată doar de Stare de război sau stare de urgență. Nu avem niciuna. Exista un singur argument: Dezbinarea socială Acum se vede caracterul oamenilor.
In reply to <a href="https://www.edupedu.ro/nelu-tataru-ii-va-propune-premierului-citu-vaccinarea-obligatorie-sau-testarea-saptamanala-pentru-anumite-categorii-de-persoane-printre-care-si-profesorii-iar-cine-nu-se-va-supune-masurii-si-reprezi/#comment-90076">B</a>. B., intr-adevar, rar mi-a fost dat sa vad atata prostie precum in aceasta tara si atata "reticienta":) la medicina. Si ingrijorator este ca taman tineretul sau oamenii culti s-au lasat manipulati de internet. Doamne, dar n-o folosi unul internetul ca sa citeasca sau sa se informeze. Toti il folosesc sa afle de pe Fb ultimele stiri si teorii ale conspiratiei.
In reply to <a href="https://www.edupedu.ro/profesorii-si-medicii-ar-urma-sa-fie-obligati-sa-se-vaccineze-sau-sa-se-testeze-periodic-florin-citu-da-mergem-in-aceasta-directie-clar-vom-cere-testare-care-se-va-face-pe-banii-lor/#comment-90098">Observer</a>. Pentru tine, cel sanatos, faptul ca ai gatul inflamat nu e periculos in caz de Covid tu fiind vaccinat. Iei un medicament cu albastru de metilen si gata. Mie, cu toate medicamentele posibile si vaccinat, corpul nu poate lupta corespunzator cu acest simptom usor. Am imunitate slaba si o boala cronica pulmonara. Din gat se duce in 3-4 ore in piept pana ma sufoc. Fara 2 saptamani de antibiotic si alte cateva tratamente ajutatoare mor sufocat. Nu te pripi in aprecieri medicale fara sa stii ce suferinte au oameni deja bolnavi.
k.w . iohannis -presedintele "part time " si "primul navetist al tarii" - 0,00000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000001 rezultate , singurele doua preocupari : - sa termina si la doilea mandat "in picioare "- sa nu fie facut k.o. < rezultat final doua mandate 0-0, apoi trai nineaca, profesorasul "s-a scos " , beneficii cacalau Maria ta , curg garla , - intro Europa asa de mare se va gasi pe acolo "o fonctie ' cat de mica , pe sub " fustele" celor doua nemtoaice Merkel si Ursula dar cu multa imunitate care sa-l scape de ce-l asteapta dupa colt - la terminarea mandatului. In rest cetateanul k.w . iohannis -presedintele "part time " si "primul navetist al tarii" , cel care a mosit "guvernul meu- pohta ce- pohtit " , este marele vinovat pentru dezastrul si haosul politic, social si economic din tara si trebuie dat jos urgent din jiltul de presedinte inainte de sfarsitul anului!!
In reply to <a href="https://www.edupedu.ro/romania-dez-educata-sau-cum-a-acaparat-klaus-iohannis-educatia-tocmai-ca-sa-o-ingroape/#comment-90133">Mihai</a>. Care sindicate vor spune bye bye cand nu le vom mai plati contributiile. Pentru ca nu o va mai face nimeni. Ca nu ne servesc la nimic.
In tara "formei fara fond" (T.Maiorescu), a mimetismelor si a simulacrelor cvasi-generalizate, simularea preocuparilor prezidentiale pentru CALITATE si EDUCATIE pare sa mai fie acceptata si chiar mentinuta de cei carora li se adreseaza.... Dupa sloganul prezidential initial "ROMANIA - TARA LUCRULUI BINE FACUT" (de care s-a ales praful, palatele Victoria si Cotroceni neacceptand sa initieze politici/ strategii pentru promovarea calitatii macar in domeniul serviciilor publice) a aparut programul/ proiectul prezidential "ROMANIA EDUCATA" (prea indelung conceput) ce are evidente perspective de-a se transforma in alt slogan politicianist! Cum sa se conceapa si consensualizeze in cateva luni un nou proiect de Lege a educatiei cand precedenta Lege a educatiei nr.1 / 2011 nu a putut fi consensualizata si a fost promovata doar prin asumarea raspunderii guvernamentale, pentru ca in deceniul urmator sa fie modificata de aproape o suta de ori (!!!) in functie de predominanta anumitor interese (sectoriale, de grup, personale, nu nationale)..... Cum sa se abroge Legea 87/2005 care a aprobat colectia de erori conceptuale, confuzii si prejudecati denumita OG 75-2005 privind asigurarea calitatii educatiei, permitand functionarea ineficace si ineficienta a ARACIS si ARACIP, daca decidentii potentiali habar nu au ce inseamna practic si real ASIGURAREA CALITATII EDUCATIEI (nu simulacrul practicat in Romania, pe multi bani, de 16 ani!)??? Ministrul Educatiei, dl.Sorin Campeanu a fost obligat de realitatea faptelor sa destituie seful ARACIP (care timp de 16 ani, numai de asigurarea calitatii educatiei nu s-a ocupat) dar a fost refuzat de ... 40 persoane carora li s-a oferit postul de sef al ARACIP? Proiectul de nou ROF al ARACIP este departe de ceea ce ar fi trebuit sa fie, dar ... este conform dispozitiilor OG 75-2005 de care nimeni (nici macar ROMANIA EDUCATA!!) nu vrea/ poate/ indrazneste sa se atinga!!! AVEM OARE CEEA CE BINE MERITAM????
>> s-a folosit de acest produs Nu cred ca a fost ceva premeditat. Probabil e ignoranta si incompetenta 99,99%. Fikuschul(e) a profitat la un moment dat de niste efecte secundare. Acum nici de astea nu mai profita ca nu e toti romanii prosti (sic!). Marea realizare este ca ajuns sa fie injurat la fel ca Ponta lol.
Platforma nu merge sub nicio forma! Trebuie sa soliciti de fiecare data cand intri logarea, acceptul, iar primirea raspunsului dureaza ore intregi! De exemplu, ieri dupa ora 15 s-a solicitat link de conectare si nici astazi la ora 12 nu s-a primit nimic, nici in SPAM... cum spun dumnealor! Daca le scrii, oricum iti raspund dupa cateva ore, iar masurile sunt zero!
In reply to <a href="https://www.edupedu.ro/cadrele-didactice-cer-guvernului-sa-aplice-imediat-si-integral-legea-salarizarii-si-sa-pozitioneze-profesorii-mult-mai-sus-decat-in-prezent-in-grila-de-salarizare-hancescu-federatia-sindicatelor-l/#comment-89990">Sa fim realisti</a>. O educatoare nu e profesor
Și reciprocă ar trebui sa fie valabilă. Elevii de peste 12 ani care nu se vaccinează ( fara contraindicații medicale) ar trebui sa prezinte periodic un test negativ făcut pe banii părinților pentru a veni la școală .
Nu este ilegala. Art. Din cadrul muncii se referă la măsurile luate de angajator pentru asigurarea sănătății la locul de munca nu în afara societății. Angajatorul are dreptul sa- ți ceara sa demonstrezi că ești sănătos când intri pe poarta. A se vedea cum se procedează în Franța, Italia, SUA.. Cei care nu au contraindicații medicale se pot vaccina gratuit.
Tot cercetare a fost si laserul de la Magurele construit cu bani moka de la UE si ce acum sta nefolosit, in primul rand noua pot sa ne dea si bani tot degeaba la ce "cercetatori" lucreaza in domeniu si pe ce criterii se angajeaza. Foarte bine ca nu se mai finanteaza cercetarea, la ce ne trebuie cercetare si educatie doar suntem o tara bananiera sursa de muncitori necalificati ieftini pentru alte tari din jur.
E chiar grotescă însăşi discuţia despre vaccinare şi chiar testare. Testarea aiuristică, doar pentru Sarscov+2, fără să fi fost contact direct este neconstituţională, fiind un act medical involuntar, în cazul când nu e solicitată. De asemenea, acestei măsuri de...eventuală testare ar trebui supuşi toţi actorii educaţionali, adică absolut toţi elevii, cadrele didactice, TESA, indiferent că sunt sau nu vaccinaţi, fiindcă toţi vaccinaţii transmit virusul, fiind spitalele pline de ei. Iar vaccinatii de câteva luni si cei trecuti prin boala de cateva luni nu mai au anticorpi, deci…Şo, pe ei, la testare, să nu fie discriminare! De asemenea ar trebui şi testare pentru stafilococ, streptococ, ciuperca, HIV, bacilul Koch etc. Dacă se va legifera abuzul, vor fi procese în lanţ, Go on!!, că avocaţii au deja plângerile pregătite.
Educația a fost si rămâne o vacă de muls electoral. Cel mai mult s-a văzut in ultimii 7 ani când a fost folosită și ca ,,proiect de țară" Păcat! România merită mai mult!
Lasa ca cei din urma vor fi cei dintai. VINE Santa Klaus cu un proiect Romania cercetata si sa vezi cum creste procentul din PIB la cercetare. La ce oameni sunt prin cercetare si cu ce nivel de caracter submediocru sun inzestrati, niciodata nu o sa se schimbe ceva in bine. O solutie ar fi sa aducem chinezi si indieni, de bine de rau aia sunt ambitiosi si fac ceva pana la urma. Si poate muncesc si gratis.
Da, adevarat, de parca mai trebuie spus ceva pe aceasta tema, toata lumea vede si stie. Pana si presedintele stie foarte bine ca acest proiect e o gargara. E doar asa ca sa pozeze ocupat cu ceva. In rest, sa vedem cum ii dam afara din guvern si din coalitie pe cei incomozi. Aici e miza, la malai, ce-i aia educatie...educatia e pentru fraieri!
Sistemul de educatie ,,există dar lipseste cu desavârșire".Sistemul de educatie prost a distrus tot.
Trist dar adevarat! Acest articol este un dus rece atat pentru presedinte cat si pentru sindicate.
In reply to <a href="https://www.edupedu.ro/cadrele-didactice-cer-guvernului-sa-aplice-imediat-si-integral-legea-salarizarii-si-sa-pozitioneze-profesorii-mult-mai-sus-decat-in-prezent-in-grila-de-salarizare-hancescu-federatia-sindicatelor-l/#comment-89674">Flori</a>. Cat timp va fi Câtu prim ministru, capii sindicatelor din educatie vor fi umiliti si amenintati. Probabil ca acesta a avut probleme mari atunci cand era elev si acum se razbuna.
In reply to <a href="https://www.edupedu.ro/cadrele-didactice-cer-guvernului-sa-aplice-imediat-si-integral-legea-salarizarii-si-sa-pozitioneze-profesorii-mult-mai-sus-decat-in-prezent-in-grila-de-salarizare-hancescu-federatia-sindicatelor-l/#comment-89990">Sa fim realisti</a>. Si in bransa dvs de activitate se afla uscaturi. Dar a generaliza la inteaga bransa, asa cum faceti dvs, este lipsa crasa de bun simt.
In reply to <a href="https://www.edupedu.ro/vaccinarea-obligatorie-pentru-profesori-discutata-la-guvern-tataru-voi-discuta-cu-premierul-despre-o-vaccinare-anti-covid-obligatorie-a-angajatilor-din-spitale-si-scoli/#comment-90006">Un critic</a>. Tataru Han Tatar sa se controleze la 72 de ore.
Ciudat. Deodată sunt foarte preocupați de importanța profesorilor. Până trece tensiunea socială. Apoi, dascălii, inapoi la colț pe coji de nucă. Oricum e o aberație. Sa presupunem ca se vacineaza profesorii in procent de 100%. Nu se mai închid clasele cu elevi testați pozitiv??? Nu mai ajung elevii automat tot în on-line??? Sau e doar o piesă din puzzle... Pas cu pas.
In reply to <a href="https://www.edupedu.ro/profesorii-si-medicii-ar-urma-sa-fie-obligati-sa-se-vaccineze-sau-sa-se-testeze-periodic-florin-citu-da-mergem-in-aceasta-directie-clar-vom-cere-testare-care-se-va-face-pe-banii-lor/#comment-90045">B</a>. Curios. România e singura țară din U.E. care nu a raportat niciun deces cauzat de vaccin. Tot ,, conspirație" desigur.
In reply to <a href="https://www.edupedu.ro/profesorii-si-medicii-ar-urma-sa-fie-obligati-sa-se-vaccineze-sau-sa-se-testeze-periodic-florin-citu-da-mergem-in-aceasta-directie-clar-vom-cere-testare-care-se-va-face-pe-banii-lor/#comment-90044">Cred_Intr-unul</a>. E o contradicție flagrantă. Dacă e o formă ușoară este insesizabilă și organismul nu se resimte. Istoric vorbind si alții au impus segregarea si discriminarea altora invocând ,,binele comun" P.S. Noile tulpini (lambda și miu) sunt imune la vaccinul caduc creat acum 9 luni.
In reply to <a href="https://www.edupedu.ro/profesorii-si-medicii-ar-urma-sa-fie-obligati-sa-se-vaccineze-sau-sa-se-testeze-periodic-florin-citu-da-mergem-in-aceasta-directie-clar-vom-cere-testare-care-se-va-face-pe-banii-lor/#comment-90091">Eu</a>. cei vaccinati pot lua boala si o transmit mai departe , toata lumea trebuie testata !
Nu toți directorii din țară au fost numiți politic. Suntem destui care am dat concurs în anul 2016 și am fost lăsați în funcție în continuare. Concursul din 2016 tot de PNL a fost cerut din motive similare: să nu fie numiți politic. Ceea ce doare mai mult și nu spune nimeni este faptul că salariul directorilor este unul care “stagnează” în timp ce ale cadrelor pot crește. Ele sunt platite în baza Legii 153/2017. Sunt multe cadre care iau salarii mai mari decât directorii in școli în funcție de grad, vechime, ore la plata cu ora etc. Directorii sunt plătiți respectându-se HG 38/2017 și sunt alte criterii: nr elevi, nr clase etc. Doar cei care au gradație de merit iau sume mai mari, dar nu este cazul tuturor. Și ce nu știu mulți este faptul că răspunderea directorilor a crescut foarte mult în ultima perioadă. Deși nu se primesc fonduri suficiente de la consiliile locale pentru dotări, amenda pe care o poate primi un director (poate nu din vina lui) trebuie să o plătească personal. Ar fi multe de spus despre directori despre care observ că în ultima vreme au devenit “arătați cu degetul” ca fiind toți puși politic. Aș vrea să se poată ca și domnul ministru să participe la un astfel de concurs. Așa…de curiozitate!
In reply to <a href="https://www.edupedu.ro/profesorii-si-medicii-ar-urma-sa-fie-obligati-sa-se-vaccineze-sau-sa-se-testeze-periodic-florin-citu-da-mergem-in-aceasta-directie-clar-vom-cere-testare-care-se-va-face-pe-banii-lor/#comment-90091">Eu</a>. Are rost sa testezi vaccinatii pentru ca ei sunt purtatorii invizibili!
In reply to <a href="https://www.edupedu.ro/zeci-de-cazuri-de-infectare-in-primele-doua-zile-de-scoala-in-mai-multe-judete-din-tara-clasele-in-care-sunt-cei-depistati-pozitiv-trec-in-online/#comment-90081">Alina Constantin</a>. Pragul de 6 la mie este pus sa nu fie atins, daca trecem de 4 la mie deja situatia este destul de grava cu spitale fara locuri. Guvernanti fara minte dar si preasa are vina ei, nu zic nimic.
Nu are rost sa ii testezi pe toți. Cei vaccinați nu are rost ca oricum fac forme ușoare de boala și nu îngreunează sistemul de sănătate, nu opresc economia și își revin acasă cu tratamentul minim dat de doctor. Cei nevaccinatii nu are rost ca oricum ne încurcă teribil ori testați ori netestati :ei oricum opresc economia, aproape distrug sistemul medical ocupând toată terapia intensiva și cheltuie și statul mai mult cu tratamentul lor.Asa ca,sa nu mai pierdem și alti bani cu ei, pe teste. Nu ești vaccinat, stai acasă și lucrezi online și tu și copilul tău tot online! Asa nu ii discriminezi. De lucrat lucrează, de învățat învață. Nu le place? Se vaccineaza frumos și pot umbla unde vor, ca acum, vaccinati, nu mai constituie un pericol.

Video EduPedu