Cristoiu Blog
Cristoiu Blog

Cristoiu Blog

Cristoiu Blog – Ion Cristoiu este un jurnalist, scriitor, analist politic român.

Cum USRPLUS a creat criza de Guvern pentru a-și reabilita onoarea în fața electoratului de pe Facebook, alcătuit din zeci de mii de Jupîn Dumitrache, am folosit în cîteva intervenții publice formula a repera onoarea onoarea atribuind-o Miței Baston din D-ale carnavalului.

The post Din nou despre contribuția presei la tîmpirea Poporului appeared first on cristoiublog.ro.

Liniile Nazca reprezintă o colecție de geoglife gigantice, desene sau motive gravate în sol, situate în câmpia de coastă peruană, la aproximativ 400 de kilometri sud de Lima, Peru. Create de vechea cultură Nazca din America de Sud și reprezentând diverse plante, animale și forme, Liniile Nazca, vechi de 2.000 de ani, pot fi apreciate […]

The post Liniile Nazca, un mister pentru cercetători appeared first on cristoiublog.ro.

Mare și multă dreptate a mai avut cel care a spus că nimeni nu este profet în satul lui. Uite, cu doar câteva zile în urmă, atât-de-mult-știutorul europarlamentar Gheorghe Falcă ne dădea de veste că pe 23 și 24 septembrie, anul curent, președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, se va afla la București pentru […]

The post De ce pe 27 septembrie și nu pe 23 sau 24? appeared first on cristoiublog.ro.

Mulți oameni se vor întreba cu ce vor plăti facturile la gaze și la electricitate peste câteva luni, alții se întreabă cu ce ne vom îmbrăca în viitor. La prima întrebare vor răspunde oamenii politici și din administrație care se ocupă de asta, iar la a doua întrebare încearcă tot felul de propuneri casele de […]

The post Cum ne vom îmbrăca în viitor?         appeared first on cristoiublog.ro.

„Marius Tucă Show” este ACUM pe www.alephnews.ro. Invitați: Marcela Feraru și Marian Munteanu Publicată de Aleph News pe Joi, 16 septembrie 2021

The post Liberté, égalitè, fraternité? | Marcela Feraru la „Marius Tucă Show”, Aleph News appeared first on cristoiublog.ro.

Un sondaj făcut la nivel național despre Criza politică actuală are în final următoarea întrebare:
Cine ar fi cel mai bun președinte al PNL?

Rezultatul arată cam așa:
Ludovic Orban – 41 %
Florin Cîțu – 20%

The post Folosind pretextul campaniei pentru șefia PNL, Ludovic Orban a început deja, cu trei ani mai devreme, campania pentru prezidențialele din 2024 appeared first on cristoiublog.ro.

Deciziile politice pentru sănătatea publică în timpul pandemiei au fost contestate în toată lumea, mai mult sau mai puțin. Important, după părerea mea, este cât de mult au fost justificate, cât de legale au fost și, bineînțeles, cât de corecte științific au fost. Recent am descoperit un articol excelent în prestigiosul gigant de știri BBC […]

The post Adevăratul dezastru va fi că ne îndreptăm către o lume în lanțuri appeared first on cristoiublog.ro.

Ion Cristoiu debutează ca gazetar încă din perioada studenției în 1968 la Viața Studențească. Pentru o scurtă perioadă 1971-1974 părăsește această meserie revenind în breaslă în anul 1974 ca redactor șef adjunct la același ziar. Tot în această perioadă devine redactor șef adjunct și la revista Amfiteatru. În 1979 Ion Cristoiu este numit redactor șef adjunct la Scînteia tineretului pe domeniul cultură și coordonează Tineretul Liber și Secvența. Publică în S.L.A.S.T., Suplimentul literar al Scânteii Tineretului.

În urma unor conflicte avute cu conducerea publicației Scînteia tineretului, în 1986 este mutat disciplinar la secția Agrară, până în 1987 când este numit redactor șef la revista Teatru, în această funcție îl găsesc evenimentele din 1989.

La cererea ministrului culturii postdecembrist Andrei Pleșu, ca toți lucrătorii din perioada comunistă să-și dea demisia din funcțiile ocupate în acea perioadă, Ion Cristoiu răspunde acestei cereri și își dă demisia din toate funcțiile anterioare.

În 1990 sub conducerea lui Ion Cristoiu apar 3 publicații Expres Magazin, primul ziar privat din România ziarul Observator și Zig Zag. Ultima publicație reușește să ajungă la un tiraj de 600.000 de exemplare, un record pentru acea perioadă.

După ce demisionează de la conducerea săptămânalului Zig Zag, în 1992 pune bazele ziarului Evenimentul zilei, cotidian considerat deschizătorul presei românești de după 1989. După ce părăsește Evenimentul Zilei, Ion Cristoiu este colaborator la mai multe publicații, printre care: Național, Cotidianul, Azi și Monitorul de București.

În 9 decembrie 2002 Ion Cristoiu a preluat conducerea postului de știri Realitatea TV acționar principal în acea perioadă fiind Silviu Prigoană. În 10 iunie 2003 jurnalistul își depune demisia deoarece nu a dorit să îndeplinească cererile conducerii și anume să concedieze 100 de angajați din totalul celor care lucrau în acel moment la Realitatea TV.